fredag den 8. marts 2013

Tur til Odense og Nissan LEAF Tour

Så havde vi arrangeret en lille tur til Odense, vi skulle jo over og se den "halve LEAF", og så samtidig kunne vi lige få luret af, hvor den nye Quick Charger ved Bilka var sat op, derudover skulle vi da også lige kigge i IKEA, Ønskebørn og Babysam, det sidste var nok mest for konens skyld. ;-)

Foto: Copyright © 2013 Dansk Elbil Komité (www.danskelbilkomite.dk)
Dagen startede med en 100% opladet LEAF, der på displayet viste at vi havde 150 km. på batteriet, vi tastede Bilka Odense ind på GPS'en, og valgte den korteste rute, på 85km. det skulle bilen nok sagtens kunne klare. Jeg var nu alligevel blevet lidt utryg, da jeg begyndte at pakke bilen, for det blæste jo "en halv pelikan", så det var jo også en fin udfordring for bilen ligeledes.

Vi trillede stille og roligt afsted jeg havde på forhånd opvarmet bilen hjemmefra, så vi kørte uden aircondition det første stykke tid, den holdt på varmen fint, men der blev dog sat på 20 grader, da det blev for køligt, men der havde vi da også nået de første 30-40 km. Samtidig med så blæste det jo også en del på vej derover, og det kunne virkelig mærkes på kilometerne, vi kørte heller ikke mere end 100km/t på noget tidspunkt, så det hjalp lidt på regnskabet.

Vi nåede til Bilka med omkring 25 km igen, så det regnet sammen med de 85 km vi havde kørt så lå rækkevidden derned på 110 km. Nå men som forventet så sad en af udlåns LEAF'ene til ladning da vi kom, så vi smuttede da lige ind for at spørge om vi ikke lige kunne få noget Juice på, og om hvor den halve LEAF var. Men den overskårne LEAF var der IKKE, den var til reperation, da der var for mange der havde pillet ved den på sjælland så håndbremsen havde sat sig fast, så det var ikke fedt, jeg havde nu glædet mig til at se den, ØV, og for det andet havde de kun et ladekort med til alle deres biler, og det var ude at køre, det gjorde nu ikke noget, vi smuttede bare lige en tur ind i Bilka, så fik lille pigen da også lige lidt billige Schleich-dyr. Da vi kom ud havde de fundet deres ladekort, og vi fik koblet vores bil til. Så tog vi lige en tur i Ønskebørn, der blev de første 20 min. ventetid brugt, dernæst fik vi skiftet den lille, det gik der lige 20 min. mere med, så da vi hoppede i bilen igen, så var den på 88%.

Vi flyttede så bilen over på ikea's parkeringsplads, som faktisk ligger i gå-afstand fra bilka, så til en anden gang, kan man jo altid gå over efter en billig kaffe, alt imens man venter på laderen. Nå men vi fik brugt vores tid i ikea og vendte næsen hjemad,og selvom turen derned var gået lidt skidt, så regnede jeg med at de 88% nok skulle få os hjem ellers havde vi jo både Fredericia og Vejle med hurtigladere, til at "redde" os hvis jeg havde regnet forkert, og ganske rigtigt så var der nok strøm til hjemturen, selv med et lille sving forbi babysam i Vejle. Det blev da også til et vink til en anden LEAF på Fredericia strækningen.

Nå men vi fik da også prøvet at fylde bilen op, vi var nemlig inde og hente en autostol i babysam, vi havde bestilt, så med den i sin kasse på det ene bagsæde og med konen på det andet, og klapvogn, voksipose og ladekabler m.m. i baggagerummet. Lille pigen var jo også med hun sad i sin nuværende autostol på forsædet ved siden af mig. Der kunne sagtens have været plads til mere hvis vi havde pakket bilen anderledes, men hvis i er interesseret så det sådan ud:



Ja vi havde da lige fået en lille vindmølle souvenir med, til at underholde datteren med i bilen, nå men vi kom helskindet hjem med 15 km. tilovers, så alt i alt en rigtig god tur.

Jo og så lige lidt til at slutte af på, to ting der lige er sket inden for den sidste uge, peugeot'en har haft startkabler på igen fordi vi aldrig får den brugt, så den fik sig lige en 20 km. tur til Vejle og tilbage igen, håber vi kan huske lidt bedre på at få kørt den engang imellem.

Nå men det bedste og mest interessante, var da vi var på vej til Vejle i denne uge i Leaf'en, kunne vi høre fuglene uden for, det var med lukkede vinduer og med ca. 60 km/t. det var en oplevelse, så føler vi os lydløse, helt klart en fed oplevelse.


P.S. så havde Dansk Elbil Komité været forbi den første dag på tour'en og taget nogle rigtigt fine billeder af den overskårne LEAF, hvis i er interesserede kan man se dem her.





www.facebook.com/elbilisten

Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar