søndag den 3. marts 2013

Den anden måned med elbil

Så er der gået to måneder, og ja vi er rigtigt glade for vores valg stadig væk, nu er vi nået næsten 6500 km i bilen, det vil sige 5000 km kørt af os, og så kun på 2 måneder, man får jo også et helt andet forhold til bilen når den er så lækker at køre i, man glemmer også helt peugeot'en, ja vi har glemt den så meget at da jeg ville til at ud og køre i den sidst, for at batteriet ikke skulle dø, så virkede den ikke den havde hvertfald ikke strøm nok på til at kunne starte, nå men så tog jeg jo bare Leaf'en istedet, så må jeg få kigget på startkabler senere.

Men ellers er der jo sket mange forskellige ting den sidste måneds tid, så det her bliver lige et indlæg med lidt blandede småting, samtidig også lidt negativt om elbilen, eller nu nærmere bare Leaf'en.

Nå men Leaf'en kommer ikke kun positive nyheder hele tiden, vi har da også lidt at brokke os over, nu er den lille snart 6 måneder og vi skal til at forberede os på at hun skal have ny autostol, i hvert fald så den er klar til når hun ikke kan være i den bagud-vendte mere, men fordi selerne ikke er lange nok på bagsæderne, (de kan kun lige akkurat nå), og det har været så irriterende at vi konsekvent har brugt forsædet.

Nu skulle vi jo så ud og have en ny, og der fandt vi ellers en autostol der både brugte sele og isofix, men bagsæde selen kunne også denne gang lige akkurat nå. Vi havde ellers købt den, og vi lod den blive i sin papkasse, og den kunne sagtens være i baggage-rummet, men da vi kom hjem, begyndte vi at tænke over at det nok var et dumt køb, da selen nok ville trykke hende på maven når hun bliver større, da der jo ikke er noget fleksibilitet tilbage når den er strukket til maksimum længde, så vi tog turen til babysam igen og købte en model der kun brugte isofix, men desuden havde top-tether, som forankres bag på sædet som ekstra sikkerhed.

Så ja, selerne er for korte på bagsæderne, men det var jo ikke et større problem da vi bare valgte en der passede vores behov, og som en ekstra info så kan der godt være 3 barnesæder bag i en Leaf, selvfølgelig hvis man køber de rigtige, men tag ellers et kig på dette billede.

Så har vi også haft nogle af de yngre (20-30år) familiemedlemmer med ude og køre, de havde jo tidligere set vi havde kørt Citroen C-Zero, men havde først nu set og hørt at vi havde købt elbil, så den skulle jo lige inspiceres, og kommentarene blev også, "dette er jo en rigtig bil", "den siger jo ingenting", "årh hvor fedt", men spørgsmålene kom jo også som altid, hvor langt kan den køre, og jeg prøvede jo igen at svare efter bedste evne som i det tidligere indlæg. Men generelt så var de meget positive, nu når vi havde købt en rigtig bil i stedet for den "lille kommunebil".

Og som opfølgning på et andet tidligere indlæg, så har jeg været forbi Århus Nord - Quick Charge et par gange siden, og der er stadig ikke blevet skiltet bedre, og de har fjernet de kegler der var sat op tidligere, men jeg har ikke en eneste gang haft problemer med at komme til, jeg mødte dog en anden LEAF deroppe sidst jeg var forbi, han havde lige lejet den så han fik da lige et par råd med på vejen om hvordan man lader på både AC og DC laderne, så jo selvom det er lejere af elbiler, så bliver vi stadigt flere.

Og så faldt jeg over en artikel fra Hinnerup (Jylland), Elbilerne kommer til Hammel, den handler om en lokal Renault Fluence Z.E. ejer der har fået arrangeret at der kommer lidt fokus på elbiler i Hammel, da han jo selvfølgelig er så tilfreds med hans køb, at han gerne vil brede budskabet lidt, dertil vil jeg da gerne opfordre til at selvom vi ikke er en direkte del af arrangementet, at vi der har tid eventuelt kan kigge forbi og vise at han jo ikke er den eneste tilfredse ejer af elbil her i Danmark, vi overvejer selv at kigge forbi nu når vi kun bor omkring 75 km derfra, og til jer fra Jylland der ikke er kommet med på elbil-vognen endnu, kan jo også komme et smut forbi og tage et lille kig og eventuelt en prøvetur nu når i er der, og det er som nævnt i artiklen 17. marts i Hammel kl. 12-17.30.


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar