søndag den 21. oktober 2012

Tur til Ikea Odense med lidt rækkeviddeangst (PRØV1ELBIL)

Så blev det tid til at vi ville prøve en længere tur i el-bilen.

Vi pakkede bilen med GPS'en i cigaret-tænderen, den lille, konen og noget legetøj på bagsædet, og tog afsted kl. 11.15 fra Hedensted på fuldt batteri. Vi havde på forhånd valgt at gøre holdt ved Føtex i Fredericia, men allerede på den anden side af Vejle-fjord broen, syntes den lille ikke at vi skulle køre længere så vi måtte holde ind for at trøste hende i en 10 minutters tid, og derefter var vi på farten igen.


Vi kørte ad landevejen til Fredericia, som vi nåede til, omkring 12.30, hvor vi fik sat bilen til ladning og smuttede i Føtex i mellemtiden, hvor vi lige købte et par småting, det tog alligevel 20 minutters tid, så her fik vi ladet fra 72% - 91%. Inden vi kørte derfra nåede der allerede at være nogle henne og spørge til bilen, så vi fik da også en lille snak.

Så gik turen mod Føtex Odense, men allerede da vi var på vej ned mod motorvejen, strejfede tanken os, hvor "rent" vi kører, da bilen foran os stank voldsomt af benzin, så på motorvejen det gik, og vi fandt en trailer vi kunne forfølge det meste af vejen.


kl. 13.15 nåede vi så Føtex Odense, hvor vi havde sat os for at pusle og spise den lille af, alt imens vi ladede, og ja allerede inden vi nåede ind i Føtex var der igen en der ville spørge til bilen, så det gav da også en lille snak, nå men vi fik sat den til, hvor den ladede fra 51%, jeg var dog ude og kigge til bilen efter de 20 minutter som stod på standeren, så jeg kunne sætte den igang igen.

Hvorfor er det egentlig at man skal sætte den til af flere omgange, når man gerne vil lade mere end 80%, nå men vi fik da ladet op til 92%. Jeg faldt da også lige over parkerings-vagten som også havde et par spørgsmål angående elbilen inden vi fik sat kursen mod Ikea.

Endelig nåede vi til Ikea, hvor vi da lige fik spurgt i kundeservice om de havde opladningmuligheder for el-biler, alt imens man handler, vi fik dog at vide at det havde de ikke p.t. men de har det i tankerne inden for nærmeste fremtid, så nu må vi se.

Turen hjem besluttede vi os for at tage i et stræk, da Emilia igen ikke lige var typen der havde lyst til at køre bil, mere for idag. Vi startede optimistisk ud med at have lidt varme på, da der kun var lidt over 80km hjem, men da vi først havde gjort et par holdt for at trøste Emilia, blev vi nødsaget til at skrue lidt ned for varmen, hvis vi skulle nå hjem på resten af "tanken". Jeg havde da også tanken om man nu kunne nå hjem. Det var selvfølgelig køligt, men stadig til at holde ud uden det vilde overtøj.

Vi skruede dog en lille smule op igen da vi næsten var hjemme. Da der var lidt kilometer i overskud på batteriet, så vi nåede hjemmeadressen med 5km, ekstra at løbe på (og ingen skildpadde, så vi har stadig ingen anelse om hvad og hvornår den skulle komme til syne), men tankmåleren blinkede dog lystigt!!

Alt i alt en god tur, hvis bare den lille havde været lidt mere tilfreds, alle de stop vi havde var jo mest på grund af hende, men så fik vi også brugt tiden på noget imens vi "tankede", hvis det skulle blive til en anden gang, ville vi nok vælge kun at lave stop i Odense, det skulle elbilens rækkevidde nok kunne klare.


Se det originale indlæg her


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar