søndag den 12. oktober 2014

Hvor meget stiger elregningen når man kører elbil?

(opdateret se også gerne indlægget hvordan så elforbruget ud i 2014?)

Svaret på dette er jo helt klart noget der fuldstændigt individuelt.

Men med sådan et spørgsmål, som man flere gange er faldet over, så vil jeg da prøve at beskrive hvordan forholdene er forløbet hjemme hos os.

Jeg har derfor lavet et lille skema over vores elforbrug hjemme ved os, som løber fra november 2011, som er godt et år før vi fik elbil (og før vi fik vores datter), og så frem til idag.

Skemaet er udarbejdet således at man nemt kan sammenligne det månedlige el-forbruget år for år.


Jeg har ligeledes sat gennemsnits-forbruget for før og efter vi fik elbil på skemaet de lilla prikker som f'ør elbil, og de orange prikker er gennemsnittet for da vi var med i insero's elbilsprojekt og efter eget køb af elbil

Tjek gerne nogle af de første indlæg ud på denne blog for at se hvordan det gik for os med insero's elbils projekt.

Som man kan se i skemaet har forbruget i 2013 været højere end 2014, men vi har kørt omkring de samme antal kilometer, vi er bare blevet bedre til at finde steder at oplade når vi holder parkeret "ude i byen", og de fleste gange ganske gratis. For det er heller ikke på grund af at vi har brugt hurtigladere mere i år, deres forbrug er også dalet.

Men stadig med det taget i betragtning så er vores elforbrug steget til omkring det dobbelte, eller i tal en stigning på omkring 200 kWh om måneden, altså omkring 440 kr. mere om måneden end tidligere.

NRGi, som vi køber vores strøm hos, laver også en form for benchmark af forbruget, sammenlignet med alle de andre boliger.

Som man kan se så lå vores vi på en benchmark på A i 2012, hvilket betød vores elforbrug var meget lavt i forhold til gennemsnittet. og det var endda hvor 3 af månederne var i elbil.Vores første år med elbil så derefter således ud, altså i 2013 steg vores benchmark til E, og vi kom derved op på et elforbrug lige over gennemsnittet.


Så i bund og grund bruger vi stadig ikke meget strøm, og efter forventning kommer vores benchmark nok til at ligge på D for 2014, men nu må vi se.

Så hvis vi i en trepersoners bolig kan køre elbil samtidig med at have et forbrug der ligger på gennemsnittet for 3 personers husstande så syntes jeg nu det er meget godt gået.

Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar