torsdag den 18. april 2013

Kan man have en elbil som eneste bil?

Nu har vi kun én bil i vores husstand - og det er elbilen - ihvertfald for det næste stykke tid. Vi har tidligere, nok ligesom alle andre tænkt, man ikke kan klare sig KUN med en elbil. Så det var måske også derfor vi holdt fast i Peugeot'en så længe, men det at vi går og betaler til en bil der bare står stille, syntes vi var for meget. Så nu tog vi beslutningen, og er nu kommet lidt tættere på, kun at have Nissan LEAF'en som eneste bil til vores gøremål.

Som jeg tidligere har skrevet, så bruger vi i forvejen ikke vores oser særligt meget, nok nærmere slet ikke. Det eneste den er blevet brugt til, er at køre småture bare for at holde batteriet igang. Så nu tog vi skridtet videre, og skubbede den gamle Peugeot 206 ind i indkørslen og pillede pladerne af den, og kontaktede forsikringsselskabet, for at spare lidt penge. Vi har haft det på tale før under test-kørslen af C-Zero'en, men der blev det ikke til noget, for vi regnede jo med at have 206'eren til nødstilfælde. Men den var jo også dengang, ligesom nu, flad for strøm bare af at stå stille, så den havde da ikke været til megen hjælp. Men nu har vi taget skridtet og taget pladerne af Peugeot'en, hverfald indtil konen er færdig med barsel, så må vi se om vi har brug for to biler på det tidspunkt, ellers sælger vi den.


Det vi har gjort er at vi har fået os en stilstands-forsikring, hos vores forsikringsselskab, det betyder at vi kan spare forsikringen de dage/måneder bilen bare holder og samler støv. Det er vist ikke alle forsikringsselskaber der tilbyder det. Men vores gjorde, og der er ikke nogen udgifter ved det udover opkaldet til dem. Vi har IKKE afmeldt bilen ved skat, for så skal bilen ny-synes når man så vil bruge den igen, og så kan det vist ikke betale sig.

Jeg ved godt at vi har nogle enkelte gøremål her det næste stykke tid som (næsten) ikke kan klares med elbilen. Jeg har nemlig noget skrald udenfor der skal lodsepladsen og det vil jeg helst ikke have ind i den nye bil. Så vi skal nok afsted med trailer, og det kan elbilen jo ikke klare for os. Så får vi nok lige snakket med familien, så låner de os nok gerne en bil med træk - de vil jo nok gerne køre en tur i elbilen så længe - så vi kan køre den ene gang.


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar