torsdag den 4. april 2013

For godt til at være sandt

Ja jeg vil da lige kommentere på aftenens udsendelse fra Danmarks Radio, som selvfølgelig kan ses her hvis der nu var nogen der var gået glip af den.Programmet handler om at reklamer er for gode til at være sande, og Clever/Nissan i deres seneste reklame i januar har sagt at Clever dækker HELE Danmark, reklamen kan ses her:Jeg vil nu ikke til at skrive en hel afhandling om deres konklusion, for clever har også allerede været med deres kommentarer til programmet, udover at de selvfølgelig også har rettet deres hjemmeside til så beskrivelserne er bedre under hver enkelt bilmodel.

Se evt. deres modsvar her.

Nå men hvis jeg skal smide et par kommentarer efter det hele, så er Thomas Buch-Andersen super troværdig som vært til dette program, hvor jeg mener at han som vært på detektor, jo burde være god til at videregive fakta og forholde sig objektivt. Men når det så er sagt er han da vist også lidt af en kuldskær en af slagsen, lange underbukser og handsker for så stadig at fryse, nå ja men hver sin "fedtprocent", og hvis han bare havde sat sig lidt ind i tingene så havde han nok startet klimaanlægget op på forhånd så bilen havde sig en gennemsnits varme, så den ikke skulle til at varme hele bilen op under køreturen, og så bare holdt sig på en minimumsvarme f.eks. 18 grader og AUTO funktion (i stedet for fuld knald over forruden, som han jo ikke får varme i benene af), han kunne da også have prøvet at starte med sæde og eller rat varme, så havde der nok været større sandsynlighed eller chance for at han kunne holde varmen og stadig have nået sine 125 km fra Randers til Grenå og så tilbage igen på en opladning.


Med hensyn til rækkevidde-testen kunne han da også have valgt at teste under lidt mere forårs-/sommer-agtige forhold, og med yderligere et par kørselstimer i elbil i bagagen, så havde han nok nået sit mål ovre på vestkysten, på sin anden køretur, men det sagde Clever jo også i programmet, at under bedre vejrforhold skulle det nok kunne lade sig gøre.

Jeg syntes programmet var lidt unødigt tilrettelagt som om at elbiler ikke kan klare og køre de distancer vi har brug for, som jeg jo mener i forvejen er tilfredsstillende se evt. min blog "hvor langt kan nissan LEAF køre på en opladning", men skulle måske mere have fokuseret på reklamen og om de "dækker hele landet", som jo egentlig er programmets formål. Og der er er jeg desværre enig med Thomas Buch-Andersen om at de ikke dækker hele landet, og om at det nok nærmere burde hedde næsten, MEN, jeg syntes Danmark er ret godt dækket ind med CHAdeMO ladere, jeg kommer snart med et blogindlæg angående dette. og de yderområder der er værst ramt her, er også i de fleste tilfælde dem staten ikke har anset for at skulle have motorvejsstrækninger. Men jeg vil tro de bliver dækket med ladestandere før de bliver dækket af motorvej. ;-)

DR bruger også usande oplysninger, jeg har på kortet som blev vist i programmet vist at der faktisk ligger 3 ladestandere inden for det markerede område og andre så tæt på, at det bare har virket som om at de ville have områderne til at se så store ud som muligt. Jeg har sendt billedet til DR, og hvis de giver en god forklaring, fjerner jeg da gerne mit billede igen. :-)


Til sidst vil jeg bare sige, vi ved på forhånd inden vores køreture hvor ladestanderne står, og vi kører efter forholdende, og som jeg skrev i sidste indlæg så har vi ALDRIG haft problemer.


P.S. Jeg har nu været forbi Kattegatcentret det kan i læse om her "For godt til at være sandt (fortsat)"


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

2 kommentarer:

 1. Det ville være rart hvis "en eller anden" med en Leaf ville påtage sig at køre de to strækninger og efterfølgende dokumentere at det fint lader sig gøre. Så kunne alle vi som til daglig skal retfærdiggøre elbilerne over for skeptiske kollegaer og venner henvise til det. Jeg har allerede nu flere gange måtte stå til regnskab efter denne udsendelse. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Michael jeg kan godt forstå et hint, MEN man skal jo også lige kunne finde tid til køre jylland rundt "bare" for at køre.

   Men som i et af mine senere indlæg har jeg også tegnet et kort, jeg mener er MEGET fair over for elbilen, med cirkler der har radius på 40 km rundt om hver stander, så man kan se det ikke er alle de blå områder som DR siger man skal passe på med at køre ud i.

   Men det betyder alligevel at man skal tage sig sine forbehold for vind og vejr ligenøjagtigt de dage man vil ud i yderområderne. :-)

   Jeg har også fået et svar tilbage fra redaktøren på programmet at områderne kan være "lidt" fortegnet.

   Men jeg vil da se om det er muligt at tage udfordringen op, og køre den ene, eller begge ture på et tidspunkt! :-)

   Med Venlig Hilsen

   Kasper

   Slet