onsdag den 31. juli 2013

Elbil-salgstal første halvår 2013

Jeg har fået kigget lidt på det sidste halve års salgstal for elbiler, og har nu lavet en kort overskuelig liste (med tak til ev-sales.blogspot.com), som det skulle være nemt at gå til.


Først kan vi se på salgstallene fra Danmark som viser en stor andel til Nissan LEAF på 45%, det skal dog ses i den betragtning at Renault ZOE ikke har været med hele året, og faktisk kun på 2 måneder allerede har fået 13% markedsandel, og hvis salgstallene fortsætter i samme retning vil ZOE formegentlig blive den bedst sælgene elbil i Danmark 2013. Men salget af elbiler samlet set ser ikke på nuværende tidspunkt så godt ud som sidste år, hvor slagstallene nåede over 500 i hele 2012, så der er langt igen i år, med kun 152 solgte. Men Better Place's nedgang, har nok også kunnet mærkes på salget.På europæisk plan fører ZOE allerede med 4% point og næsten 800 solgte elbiler over Nissan LEAF. Så man kan sige ZOE er blevet rigtig godt modtaget. Nissan kommer dog med en ny model LEAF i år, og når den er kommet ordenligt på markedet kan det være man kan se en forøgelse i salgstallene, men mon ikke ZOE holder sin føring. Med et samlet europæisk salgstal på 20.162 virker 152 solgte biler i Danmark ikke som særligt meget, vi skulle jo forestille os at vi var foregangsland.På verdensplan er det gået rigtigt godt for Nissan's LEAF, den har solgt over omkring 60 procent flere end nummer to Chevrolet Volt, men at Nissan nu har produktionsmuligheder til at kunne producere op mod 150.000 LEAF om året så kunne man godt have set et lidt højere tal. At Renault ZOE ikke ligger højere end 5. pladsen skyldes at de indtil videre kun er solgt i Europa mon ikke de udvider til andre markeder senere på året.

(1) Volt er inklusiv Ampera salgstal,
(2) i-MiEV er inklusiv iOn og C-Zero salgstal,
(e) Chery er estimerede salgstal

Og her til sidst så ses det at Nissan og Renault stadig har rigtigt godt fat i markedet, samtidig med at Teslas luksus-elbiler ligger på en flot 4. plads


Chery er estimerede salgstal

Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

2 kommentarer:

 1. Ja Danmark skulle være foregangs land men er det bestemt ikke trods flere forudsætninger for at være det er tilstede. Det er der nok flere grunde til vi ikke er. Man kan jo starte med at se mod nord til vore naboer i Norge og lære lidt af dem!
  ZOE har helt rigtigt fået en god start og skal nok blive en af de bedst sælgende elbiler. Salget er jo ikke kommet helt igang og flere af os som har købt venter stadig!
  BMW har netop præsenteret deres i3 som kommer på markedet senere på året og til Danmark til næste forår. Den skal nok have sine købere. Prisen er bestemt fornuftig. Det er den første elbil fra en større producent af premium biler.
  Nye elbil modeller og fra flere producenter er det som skal være med til at øge salget. Derfor ros til BMW, Renault - Nissan og Tesla for at holde fast i deres milliard investereringer trods modgang i et markedet hvor andre trækker sig!

  SvarSlet
 2. Ja, jeg glæder mig også til at se hvad BMW kan tilbyde med deres prisvenlige i3. Og mon ikke der er flere af de andre bilmærker der ændrer mening nu når salget stiger for de (el)bilmærker der var med fra starten.

  Mange Grønne Hilsner

  Kasper Beck

  SvarSlet