lørdag den 6. juli 2013

Den sjette måned med elbil (sikke noget lort)

Det er altid svært at finde på hvad man skal fortælle omkring elbilen, når man er begyndt at føle at man har sagt det meste. Men nu har vi haft vores Nissan LEAF i et halvt år - hvordan har vi da kunnet klare os med den - det har været nogle hårde måneder, hvor elbilen kun har begrænset os og været til frustration. Så her kommer lige en opsummering af hvad de største problemer med elbilen har været:


1. Jeg ved min nye elbil har et bedre optræk end de fleste andre, men jeg kan ikke opfordre til at "konkurrere" mere, bare ved at "gasse op" med speederen. Der kommer jo ingen lyd mere.


2. Når jeg så stadig er kommet bedst fra start, kan jeg heller ikke efterlade dem i den sorte røgsky, som man tidligere har kunnet.


3. Jeg er også begyndt at mangle noget at gå op i når jeg kører bil, nu skal jeg nemlig heller ikke bruge tid på at huske priserne på alle de tankstationer jeg kører forbi. For så senere at blive frustreret over at de har sat prisen op, når man kommer tilbage til den tankstation der nu var billigst.


4. Jeg er også begyndt at føle en form for medfølelse for alle de store olieselskaber, fordi jeg ikke har brug for deres produkter mere.


5. Jeg savner også de super fede toiletforhold der er på tankstationerne.


6. Jeg er også blevet nødsaget til at smide vores gamle kogebog om kølerhjelms madlavning ud, da vores spejlæg gang på gang har været rå, når vi selv har været klar til at spise.


7. Jeg er heller ikke sikker på at jeg vil syntes Hollywood film er fede mere. Hvordan skal de forklare de store eksplosioner der normalt er i biluhelds scenerne, hvis vi alle sammen kører rundt i elbiler.


8. Konen vil heller ikke lade mig høre lige så højt musik i bilen mere. Før i tiden måtte man gerne skrue op for radioen indtil motorstøjen blev overdøvet.


9. Det er også blevet nærmest umuligt at få den op på to hjul i svingene, da tyngdepunktet ligger så fandens lavt.


10. Jeg havde også forventet at vi kunne spare penge ved at købe en elbil, men der tog jeg også fejl, konen kan faktisk slæbe mere med hjem fra IKEA nu, end med vores tidligere bil.


11. Efter vi har fået elbilen skal vi også fjerne endnu mere ukrudt, da den desværre ikke drypper den nødvendige olie som skal til for at holde ukrudten i skak i vores indkørsel.


12. Vi får heller aldrig besøg mere, da vi hele tiden leder efter en undskyldning for at køre en tur, så vi ender altid ude hos andre.


13. Forsikringen på bilen er heller ikke blevet så billig som vi troede, for nu kører vi mange flere kilometre end vi gjorde tidligere.


14. Det ellers så omsorgsfulde venskab man plejer at få med sin bil, må man nu desværre undvære, da man aldrig får afsat sig tid til at stå og holde den i hånden nede på tanken mere. Nu skal bilen bare stå og passe sig selv mens den lader.


15. Man kommer til at savne duften af diesel i sine hænder, som stadig ynder at blive hængende selv efter at man har vasket hænder.


16. Nu skal man også huske altid at have jakke med når man vil ud og køre, da elbilen, selv her om sommeren, kan afkøle kabinen inden man skal afsted.Og som i kan læse, har de første 6 måneder med elbil - med inspiration fra Amy L og hendes blog - været næsten ulidelige, men lad os nu se hvad de næste 6 måneder vil bringe. :-)


Her er en lille tilføjelse 17. Vinduesskraber er ikke inkluderet :-)Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

2 kommentarer:

 1. I'm flattered! Thanks for the H/T. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Amy L

   You're welcome, you may want to use some of the new phrases in your blog post. :-)


   Best "Green" Regards

   Kasper Beck

   Slet