søndag den 9. juni 2013

Nordeuropæisk Elbilrally 2013

Så blev det Nordeuropæiske Elbilrally 2013 sat igang, og startede tilmed i Vejle. De havde endda reklameret med at verdens hurtigste elbil Rimac skulle komme forbi og køre imod en top tunet Corvette, men der havde jeg taget fejl, for det var dagen før den ville komme forbi øv, og den var ikke at se på selve dagen til rally-start.

Men der var til gengæld et bredt udvalg af andre tilmeldte elbiler, så der var da lidt for en hver smag.


Og ja selvom de dårlige nyheder omkring Better Place, så var Renault Fluence Z.E. stadig med i årets løb, ikke fordi det var overraskende, for selvfølgelig skulle de vel nok kunne klare turen til Tyskland fra Vejle, selvom de ikke kunne batteriskifte mere.

Der var da også mødt en del tilskuere op, jeg ved ikke om det var interessen for elbiler generelt eller Rimac der havde trukket dem til.


Udover de fremmødte deltagere var der da også nogle få udstillere der gav mulighed for at kigge lidt tættere på de mange forskellige elbiler. Starten i Vejle var inklusiv deres første testkørsel, hvor de skulle køre 3 runder og i tid imod dem selv, det vil sige de skulle køre første runde for at lære ruten og derefter skulle de køre de to efterfølgende runder så ens tid som muligt, og en overskridelse på 5 sek. gav straf point.

Her er en række billeder af de fremmødte deltagere:


Jeg tog også lige lidt små videoer, så man kunne få lidt lyd med fra et par af bilerne. Her er f.eks. Renault ZOE godtnok på prøveplader.


Og her Twike, som er en Cykel Hybrid.Da de tilmeldte elbiler havde kørt deres testkørsler gjorde de sig klar til at køre videre i dagens program imod Tyskland.


Dernæst var der selvfølgelig en lille mulighed for at kigge til forbi udstillerne, udover elbiler var der nemlig også elcykler


og segway's


Og så til slut var Corvette'n som Rimac'en havde kørt imod, ude og brænde dæk af, jeg syntes lidt det var synd at ødelægge et elbil arrangement med ekstrem motorlyd og røg, men den var jo kommet forbi af en grund, så det gjorde vel ikke noget at de viste den lidt frem.

www.facebook.com/elbilisten

Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar