mandag den 8. december 2014

Indregistreringer af elbiler - November 2014

Så er der igen kommet nye tal for indregistreringer af biler i Danmark, denne gang er det november måned det handler om, og elbilerne har nu nået en vigtig milepæl. Grundet et let fald i indregistreringer af det samlede antal af personbiler, sammenlagt med en pæn stigning i indregistreringerne af dem på el, er andelen af elbiler for november nået en ny rekord på over 1%. Der blev nemlig indregistreret 190 personbiler på el i denne måned, mod et samlet antal personbilindregistreringer på 15.150. Hvilket gav elbilerne en andel på hele 1,254% ud af de samlede indregistreringer. Til dato  for 2014, ligger indregistreringerne nu på 1255 personbiler på el, hvilket gør at de nu har en samlet andel på 0,723% af den samlede mængde af personbiler.

(Data er fra De Danske Bilimportører)
Under "Andre personbiler", findes der modeller der omhandler Golfbiler, små lukkede ATV biler, og andre typer der måske fejlagtigt er registreret som elbiler.
Som noget nyt var der så mange indregistreringer af Volkswagen e-up! i november måned at de lå over 250% højere end den næstbedste måned i år, det betød samtidig at e-Up! næsten matchede Nissan LEAF i denne måned. Tesla Model S var også med til at trække op i denne måned, med 36 indregistreringer, også selv med det lille fald i oktober står Tesla stadig med 27,5% af elbilmarkedet for 2014.

Samlet set står Nissan LEAF, Tesla Model S og Volkswagen e-up! så stærkt på markedet at de stod for 83% af alle elbilindregistreringer i november, og 80% hen over hele 2014. Dette betyder også at der i november var 17% markedsandel tilbage de sidste 7 modeller måtte deles om.

BMW følger stadig stille og roligt med. Der blev i november inregistreret 10 BMW i3, hvoraf kun de 3 var med REX motor. Samlet set betyder det at der nu er indregistreret 56 uden REX og 69 inklusiv, i 2014 til dato. Hvilket også giver en indikation af at selvom elbilen tilbydes med rækkeviddeforlængende motor, så er der flere og flere der godt kan se at det er muligt at klare sig uden benzin, eller som man siger, at rækkevidden passer til deres behov.

Man skal heller ikke lade sig nare af at der har sneget sig en Nissan e-NV200 ind igen i denne måned over personbiler, dette er ikke en fejl men nærmere en indregistrering af minibussen e-NV200 Evalia. Dette var dog ikke den eneste e-NV200 i november, der var også indregistreret yderligere 7 e-NV200 varebiler, men disse er ikke talt med under personbiler, ligesom de andre elektriske varebiler ikke er talt med.

Nissan LEAF ligger nu stadig med et stærkt forspring med sine 465 (466 hvis man tillægger den ene varebilsregistrering af LEAF) indregistreringer i år til dato, mod andenpladsen Model S med sine 345 indregistreringer. LEAF blev med sine 63 indregistreringer den elbil med flest indregistreringer i november, nummer 58 og e-up på en flot plads nummer 61, på listen over de personbiler med flest indregistreringer i november, begge endda med et bedre antal, end personbiler som Nissan Note (52 indreg.), Mazda 6 (41 indreg.) og Suzuki Splash (28 indreg.).

Herunder kan man se hvordan indregistreringerne i % ellers var fordelt for elbilerne, i november.


(Data er fra De Danske Bilimportører)

Herunder kan man se hvordan andelene fordelte sig i %, og hvor dominerende LEAF, Model S og e-up! er for markedet for elbiler, for 2014 til dato.

(Data er fra De Danske Bilimportører)

Tendensen for markedsandelen for indregistreringerne af personbiler på el, ud af alle personbiler er stadig stødt stigende, og med de fire seneste måneder over 0,8%, ligger elbilerne på en flot kurs, mod en næste delmål en markedsandel på over 1%. henover en 12 måneders periode.

(Data er fra De Danske Bilimportører)


Endnu en flot måned for elbilerne, og endda utroligt flot med det opnåede delmål, med en markedsandel for rene elbiler på over 1%.


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar