søndag den 9. november 2014

Tesla Model S - 5 stjerner i Euro NCAP

Som tidligere nævnt i indlægget "den sikreste bil er en elbil" så var Model S tilbage i August 2013, den sikreste personbil NHTSA (USA) nogensinde havde testet. Her over et år efter er Model S nu også blevet testet af Euro NCAP (Europa), her fik den dog ikke ligeså pæne roser, selvom det også her blev til 5 flotte stjerner.

Ifølge Euro NCAP er både Mercedes-Benz V-class, Nissan X-trail, og Nissan Quashqai, som også er testet i år, bedre procentvis på alle fire punkter. Hvor Mercedes V-class med procenterne Adult Occupant (93), Child Occupant (87), Pedestrian (67), og Safety Assist (85), var den med det bedste gennemsnit.

Tesla har dog selv, udover at de jo tidligere havde fået titlen verdens sikreste bil, nu også meldt ud via en pressemeddelelse, at der er kun to andre bilmodeller før der har fået 5 stjerner i alle underkategorier i NHTSA siden 2011, og samtidig fået 5 stjerner i Euro NCAP.

Som Tesla ligeledes skriver, så er grunden til at der er så få der får 5 stjerner i både NHTSA og Euro NCAP på samme tid, er at de to udførte tests fokusere på forskellige sikkerheds aspekter.

Se hele pressemeddelesen fra Tesla Motors her

Så man må dog konkludere at Tesla Model S er et utroligt godt valgt med hensyn til sikkerhed, men "verdens sikreste", kaldes den nu kun med modifikationer.






Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar