mandag den 22. september 2014

Sådan skifter man batteriet i LEAF nøglen selv!

Så døde batteriet næsten i LEAF nøglen (efter halvandet års brug), det blev indikeret i et godt stykke tid i forvejen i displayet i bilen, at batteriet var begyndt at blive svagt. Jeg kørte dog med det et stykke tid uden større bekymring, men da den viste at der ikke var flere streger tilbage måtte jeg nok hellere få det udskiftet.

Det batteri man skal bruge er af typen CR2025 (knapbatteri) og er et næsten ligeså gængs batteri som dem man kender fra AAA-D batterierne.

CR2025 indikere størrelsen på batteriet 20 er diameteren på 20 mm og 25 er tykkelsen på 2,5 mm. og har derfor en mulig kapacitet på 160 mAh

Det er derfor også muligt at bruge CR2016 eller CR2032, men dette kan ikke anbefales.

CR2016 har på grund af sin mindre tykkelse på 1,6mm også mindre kapacitet på 90 mAh og holder derved ikke så længe. Samtidig har CR2032 med sine 220 mAh en længere holdbarhed, men tykkelsen på 3,2mm gør at man kan risikere at klemme lidt på nogle af komponenterne, og nøglen kan derved blive ustabil.


Så til udskiftningen, først tager man nøglen ud af nøglesenderen, det gøres ved at føre, den lille knap der sidder bagpå, til siden, samtidig med at man trækker i nøglen.


For derefter at åbne nøglesenderen, sidder der en lille slids der passer til en ligekærvet skruetrækker, vælg gerne en bred en af slagsen, før dernæst skruetrækkeren ind i denne slids og giv et lille vrid.
Nøglesendere kan derefter deles i to, og komponenterne heri er godt beskyttede så man ikke lige kommer til at ridse dem, eller en printbane. Batteriet sidder for sig selv i den anden side og der er derved ikke strøm på nøglen når du tager batteriet ud og i, hvilket også beskytter nøglesenderen mod fejl. Huske at vende batteriet korrekt, altså på samme måde som det tages ud (med + ned mod holderen)


Klem derefter de to dele forsigtigt sammen igen, så den slutter tæt som før.


Put nøglen tilbage på plads, og gå derefter ud for at teste om den virker.


Husk at kassere det gamle batteri for miljøets skyld, sammen med andre batterier i en pose oven på din skraldepand (hvis din kommune yder denne service) eller på nærmeste genbrugsstation.

For en sikkerheds skyld, kan man jo vente et par dage inden man skifter batteriet i den anden nøglesender, så man er helt sikker på at den første virker igen, så man ikke risikerer at stå med to nøgler der ikke virker når man skal til at på arbejde, eller et andet vigtigt arrangement.

Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar