onsdag den 14. august 2013

Elbil reklamer

Nu kører der en ny elbil reklame på dansk tv, det er for Renault's Z.E serie med ZOE i spidsen. og i den anledning gav det mig lyst til at se lidt nærmere på andre elbil reklamer ligeledes.

Jeg kan faktisk rigtigt godt lide den nye reklame med ZOE, for den tager fat i noget af det elbiler er bedst til, nemlig at nedbringe støj og forurening i storbyerne. Den bliver endda vist med den vinkel, at folk bliver overraskede over hvor anderledes RART det ville være hvis alle bilerne i storbyerne var elektriske.

Se gerne reklamen her:

Der findes dog en lidt længere version på fransk, som faktisk skildrer det samme, bare med lidt ekstra sekvenser.

Men fordi det måske er lidt kedeligt kun at skrive et indlæg omkring denne reklame, så villle jeg da lige fremhæve en tidligere reklame som jeg faktisk syntes var rigtig god. Det var den med Better Place og deres samarbejde med Renault Fluence Z.E.

I denne danske reklame der kørte i efteråret 2012 vises der eksempler på, hvordan det ville være hvis vi idag skulle leve uden alle vores andre elektriske artikler, og hvorved hvor ulækkert det egentligt ville være hvis vi skulle leve med produkter kun drevet af benzin.

Se gerne reklamen her:


Men det var ikke Better Place der fandt på denne reklame, men Renault selv, for se netop denne Renault reklame fra sommeren 2011.

Se gerne reklamen her:

Rent faktisk var det heller ikke Renault der fandt på denne reklame, for allerede et par måneder før var denne reklame fra Nissan blevet produceret med deres LEAF i hovedrollen, jeg har dog ikke set dem på tv, så derfor kunne man jo godt tro at Renault kom først, men datoen for den uploadede videoe, siger på LEAF reklamen 31-05-2011, og på Renault reklamen 12-07-2011 så det er omkring halvanden måned før.

Se gerne reklamen her:


MEN, det var heller ikke Nissan der fandt på denne reklame, det var faktisk nogle filmstuderende fra Tyskland, der i første omgang, producerede en lignende video allerede tilbage i 2010, og som i løbet af foråret 2011 efter deres første screening, fik både nomineringer og priser for bedste reklamefilm. Den blev dog produceret med Mitsubishi's i-MiEV som "hovedperson". Deres video er uploaded 28-05-2011 men er dog beskrevet som screenet første gang januar 2011.

Se gerne reklamen her:

Og som de studerende skriver omkring deres video, så har Nissan meddelt dem at de var kommet på ideen til deres reklame helt uafhængigt af i-MiEV reklamen.

Men det kan man jo selv bedømme.

Da disse reklamer også kan være spændende at tage et tilbageblik på engang imellem, har jeg nu tilføjet en ekstra side her i toppen, hvor jeg viser lidt forskellige elbilreklamer, både dem som tidligere har været vist i Danmark, samt nogle af dem som har været vist internationalt.

Håber i også kan bruge den nye side hvis i lige skal slå tiden ihjel engang imellem, og som de andre sider, vil jeg i toppen af hver side skrive hvornår jeg sidst har opdateret dem så det er nemmere at overskue om der er kommet nye ting til siden sidst. Følg eventuelt dette link til elbil reklamer.


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar