onsdag den 7. august 2013

Århus tur-retur inklusiv parkering for kun 20 kr.

Ja det er rigtigt nok her forleden dag var vi en tur i elbilen til Århus for kun 20 kr. Det var dog første gang vi kunne gøre det til den pris, for tidligere har vi parkeret ved Magasin, for de har nemlig en gratis J1772 -Clever lader som er til fri afbenyttelse i p-huset, men det betyder jo også at det koster p-afgiften at parkere der.

Men denne gang ville vi lige kigge forbi Radisson Blu i Århus, de skulle nemlig efter sigende have en ladestander med to blå CEE-stik som der også er gratis at lade på, men parkeringsforholdene havde vi ikke sat os ind hos dem, så denne gang havde vi masser af tid, så vi slog selvfølgelig et smut ind forbi dem, for at se hvad mulighederne var.

Det skal dog siges at på "hele" turen derop blev vi forfulgt af en Peugeot iOn, som nok også havde sat sig for den 60 km "lange" tur til Århus. Men da han har et noget mindre batteri end os, virkede det som om han faldt en lille smule bagefter til tider, men det betød nok at han prøvede at spare på de kostbare watt så turen ikke skulle blive så dyr for ham. Men lidt før Århus faldt han så meget fra at vi mistede ham af syne.Nå men tilbage til Radisson Blu, vi fik det fundet, og fandt ud af at ladestanderen ikke stod inde på deres personbilsparkering, men ovre på deres bus af og pålæsnings pladser, så der var ikke nogen der spærrede for os, eller lignende. Men at der stod BUS på jorden der hvor vi skulle parkere, gjorde mig dog en lille smule utryg. Så alt imens konen ventede i bilen, listede jeg ind i receptionen, for at spørge til deres parkeringsregler for elbiler, og det korte og hurtige svar var at det var til fri afbenyttelse, så uden at tøve sagde jeg tak og gik ud og satte bilen til opladning, låste den og gik hen i byen, ja GIK, for byen er faktisk i gåafstand fra Radisson Blu.Vi tog så ned og fik lidt brunch ved åen, og derefter gået gågaden lidt tynd, for derefter at vende tilbage til bilen et par timer efter, som i mellemtiden havde fået ladet batteriet fuldt op. Og samtidig kunne vi konstatere at parkeringen havde været gratis, for der var ihvertfald ikke blevet stukket en bøde i forruden. Man er jo nok altid lidt bekymret om det var sket nu når det er en bus parkering vi var parkeret på. Sammenlignet med prisen på en fem timers parkering i parkeringszonen "Århus indre by", var gratis jo noget billigere end 87 kr. Der er dog også billigere steder at finde i Århus.

Og til gengæld fik vi endda en dejlig skyggeplads, så bilen ikke var kogende da vi vendte tilbage, det havde trods alt været rigeligt varmt at gå på strøget denne dag. I forhold til ALLE de andre personbil parkeringspladser på Radisson Blu's grund, så var dette den eneste med skygge. :-)


Og med et fuldt opladt batteri og med gratis parkering, så var det kun kørslen hjem der kostede os, og ja det var nok omkring 20 kr. Men til næste gang vi skal til Århus, er det ikke sikkert jeg lader bilen op til mere end 80% hjemmefra, så kan jeg nemlig få lidt mere ud af opladning deroppe. :-)

Jeg har efterfølgende haft en mail korrespondance med Radisson Blu for at få bekræftet at det er en gratis parkeringsplads, og som de skrev tilbage, så er den til fri afbenyttelse for elbiler. Så hvis der skulle være nogle af jer derude der har lyst til at besøge Århus en tur, så kig endelig forbi Radisson Blu.


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar