søndag den 3. februar 2013

Luftforurening

Ikke for at blive for kedelig, men så er det ikke lige Leaf'en der har fyldt så meget i denne uge, men til gengæld, er der blevet snakket meget om noget helt andet, her de sidste par dage, nemlig smog over Beijing og "smog" er jo netop grunden til at VI prøver at gøre noget bedre for miljøet, ved at købe og køre elbil. Smoggen er lige nu så tyk i Beijing at det giver ondt i lungerne, som to back-packere fra Danmark beskriver det, og det er kun efter 8 timers ophold i hovedstaden. Det er da til at føle på når udstødningsgasserne fra biler, busser og lastbiler, samtidig med røgen fra fabrikkerne direkte kan ses i bybilledet, og som tv2-nyhederne beskriver det så er indeks-tallet i Beijing på over 500, hvor den normalvis i København ligger på omkring 20-25, men som tv2 også nævner, så siger WHO at et indeks-tal på over 20 er sundhedskadeligt, så det er heller ikke helt sundt at færdes i København selvom "smoggen" ikke kan ses.

Foto: TV2.dk

Jeg siger ikke at vi alle skal til at køre el-biler, men hvorfor er det at hver gang, som nogle af os, kommer med noget positivt om el-bilerne, så er der nogle andre entusiaster, der f.eks. går ind for brændselsceller, siger at el-biler ikke bruges til noget, men at vi derimod skal satse på brændselsceller, det virker som om debatten altid løber ud i at man skal kæmpe om det ene eller det andet produkt, og hvilket der er det bedste, i stedet for at se på dem som muligheder, og at flere teknologier evt. kan bruges, og derved være fælles om en grønnere fremtid, vi har jo alle sammen vidt forskellige behov, angående hvor langt vi har brug for at blive transporteret, og det har jeg da også fuldt forståelse for, men som Beijing som eksempel bliver vi nødtil at indse at vi skal væk fra de mere forurenende benzin og diesel biler. Vi har så bare valgt elbil, fordi vi mener at vi vil hjælpe med til en grønnere fremtid allerede nu, og i håbet om at andre også vil lægge mærke til at det kan være en super nummer to bil for de fleste, men at dem som køber en nok vil finde ud af, at den i de fleste tilfælde vil indgå som bil nummer 1, og at benzin/diesel bilen kommer i anden række på de fleste af køreturene.

Så jo, selvom jeg har købt elbil, så syntes jeg stadig godt om at der bliver forsket i biler der f.eks. skal kunne køre på brændselsceller, og at man for dem der absolut har behov for det, har mulighed for at købe hybrid-biler. De er jo i sidste ende vores børns og senere børnebørns fremtid det handler om. Og Nej vores elbil er heller ikke særligt ren, den får stadig en stor del af strømmen fra kulkraft værker, men den del vil over tid blive mindre, samtidig med så bliver bilen ladet størstedelen af sin tid mellem kl. 22.00 og kl. 08.00 for at den overskydende strøm der evt. skulle komme fra vindmøller i dette tidsrum ikke skal gå tabt, så vi prøver at udnytte de muligheder vi har til stadig at gøre det så grønt som det er muligt, og ja solceller er da stadig i tankerne, selvom regeringen har ændret groft i de fordele der kunne have været ved at blive solcelle-ejere.

Men det skal vi nok blive inden for de næste par år ;-)


P.S. hvis i ikke har opdaget det endnu, så når der engang i mellem kommer ord eller sætninger der er blå og understregede i bloggen, så er det fordi jeg linker til diverse sider, f.eks. linker jeg til gamle blogindlæg, eller artikler der underbygger mine kommentarer, og som sagt er i meget velkomne til at smide en kommentar afsted, hvis der er noget jeg ikke har fået belyst, eller hvis i har spørgsmål til f.eks. Nissan Leaf, Citroen C-Zero eller Renault Fluence.


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar