torsdag den 14. februar 2013

30% af elforbruget blev leveret af vinden i 2012

Så lige sket en overhaling, nu er det nemlig opgjort 30,6% af elforbruget i Danmark i 2012, var produceret på vindkraft, det vil sige 10,2 Terra Watt timer (altså 10.200.000 kWh), det vil stadig sige at det procentvis er et højere gennemsnit når vi lader el-bilen om natten. Da der jo ikke er så mange til at forbruge om natten, så har vi vinden for os selv når den blæser. Så kan man i det mindste ud fra disse tal føle at elbilen er endnu grønnere, og ikke så kulsort som fra kraftværkerne.

Nå men samtidig med, så fik vi da også lige skiftet til grøn energi i denne uge, vi brugte bare elpristavlen, hvor vi derudfra valgte at gøre det gennem NRGi som var vores udbyder i forvejen, så fik vi lavet en fastprisaftale oven i hatten, så vi i det mindste ved hvad vi betaler for vores strøm det næste stykke tid, så vi ikke får for mange overraskelser. Vi valgte NRGi, fordi der alligevel ikke var så meget at forhandle om. Man betaler jo omkring 2 kr. pr. kWh i Danmark, hvoraf 1 kr. er afgifter til staten, 50 øre. er til vedligehold af tilgangen til strøm gennem det selskab der udbyder i dit område, og de sidste 50 øre er dem du kan forhandle om hos det selskab du ønsker.

Men vi har så valgt NRGi til stadig at levere vores strøm, og så fået bevis for at vi har købt vores forbrug gennem vindmøller, og det koster mer' eller mindre det samme, jo og jeg ved godt at til tider kommer det fra kraftværkerne alligevel, men det er jo samme princip som med reglerne fra før 2011 for Solceller, det du ikke forbruger i mens det bliver produceret, får du bare igen, når du forbruger mere end der bliver produceret.

Så mangler vi bare selv solcellerne på taget.

Jo og så idag har Nissan netop meddelt at de har rundet 50.000 solgte Nissan Leaf på verdensplan, hvor der i flg. insideevs.com var solgt næsten 68.000 rene elbiler, på verdensplan, så Leaf'en fører stadig med et godt forspring som den mest solgte elbil.

og hvis der er nogen der skulle være interesseret så kan man på den danske Nissan side nu også finde e-NV200, det er en 100% el-varebil, som der i flg. Nissan selv kommer i 2014. og efter sigende skulle de både have været ude og blive testet som taxa'er og varebiler, så lad os se om den kommer som 7 personers el-minibus til de store familier.

En sidste ting inden jeg slutter, jeg kom vist til at "reklamere" for mig selv inde på witzgall's blog idag, så her får han lige lidt "reklame" tilbage, hans blog handler om hans oplevelser omkring Renault Fluence Z.E, som nemlig er den elbil han har valgt at skaffe sig, så hvis det kunne have interesse så kig forbi hans blog gennem linket øverst, vi har nemlig selv følt os meget inspireret af at læse hans blog inden vi valgte elbil.


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar