søndag den 13. september 2015

Indregistreringer af elbiler - August 2015

August blev som forventet en rigtig fin måned for elbilerne, eftersom Arriva i samarbejde med DriveNow fik kørt 400 BMW i3 på plads i København. I august tog elbilerne med sine 531 indregistreringer en andel på 3,287%. Dette er første gang elbilerne er nået en markedsandel på over 3%. Men med så stor usikkerhed fra regeringens side, omkring den fremtidige registreringsafgift på elbiler, tror jeg at denne måned kommer til at beholde sin 1. plads på rangstigen i et godt stykke tid ud i fremtiden.

Med disse flotte indregistreringstal i august, betyder det også at markedsandelen set over en 12 måneders periode, har holdt sig pænt over 1 %, samt med en pæn stigning i forhold til sidste måned. Dette er nu blevet til en markedsandel på 1,248%, for elbilerne ud af det samlede personbilmarked.

Som De Danske Bilimportører beskriver det:
Elbiler: salget varierer betydeligt i de enkelte måneder, da salget af de mere almindelige størrelser af biler i betydelig omfang er drevet af salg til flåder, således blev salget i august rekord stort, 531 biler og drevet af den meget omtalte enkelt handel på 400 biler til det nye Arriva/DriveNow delebilskoncept. Der er solgt mange elbiler i år, allerede nu flere end hele sidste år og på vej mod en ny ”rekord”. Det er dog fortsat karakteristisk at premium bilerne udgør så stor en andel blandt elbilerne.

August 2015

Hvis vi skal se lidt nærmere på indregistreringerne for august måned. Hvilket blev til en flot stigning på 332% i forhold til august 14'. Imens andelen af elbiler steg med næsten det samme nemlig 290% på grund af en lille stigning på 11% i det samlede antal af indregistrerede personbiler.

Analyse & Skema: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)

BMW i3 blev den helt klare vinder i denne måned med 402 indregistreringer. Her kunne Tesla Model S ikke helt være med, selvom det blev til flotte 111 indregistreringer, hvilket var den tredje bedste måned for Model S i år. Med kun 5 styk kunne tredjepladsen Volkswagen e-Golf slet ikke følge med de to andre vindere.

Herunder i diagrammet kan man igen se hvor dominerende BMW i3 (76%) og Tesla Model S (21%) blev i august måned, og hvordan de andre elbil modeller måtte deles om de sidste 3%.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)Januar - August 2015

Skal vi nu se på hvordan det er gået for 2015 til dato, ligger andelen af elbiler også over 1% nærmere bestemt 1,244%. Indregistreringerne for 2015 ligger lige nu også 109% over samme periode for 2014. Faktisk har indregistreringerne af elbilerne for 2015 været så høje indtil nu, at vi allerede er over de samlede salgstal for hele 2014.

Analyse & Skema: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)

Som man også kan se er det også her stadig Tesla Model S der ligger stærkt på førstepladsen med 42% af markedet. Tesla Model S ligger nu med 280 styk over andenpladsen som nu istedet er BMW i3. Endda nu med hele 523 styk i forspring ned til Nissan e-NV200 der ligger på tredjepladsen.

Herunder kan man se hvordan indregistreringerne i % ellers har været fordelt for elbilerne, januar til august 2015.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)


Januar 2010 - August 2015

Diagrammet herunder viser de meget svingende indregistreringerne for elbiler. De viser dog stadig en stigende tendens, hvilket også samtidig kan udlæses at 2015 har været et bedre år end 2014.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)


Lægges tallene sammen så de ses på som 12 måneders perioder giver det en lidt blødere kurve. Hvilket også giver et bedre bud på om elbilen er i fremgang eller ej. Som man kan se har august måned næsten ramt en andel på 1,25%, over de seneste 12 måneder.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)

Men de flotte indregistreringer af elbiler i august, må man nok hellere takke Arriva for. Med 402 styk (407 med hybridversionen) blev BMW i3 den 8. mest indregistrerede personbil i august. over biler som f.eks. Hyundai I20 (388 styk), Opel Corsa (356 styk) og Volkswagen Golf (323 styk). 


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar