onsdag den 4. marts 2015

Indregistreringer af elbiler - Februar 2015

Endnu en måned med lave tal for elbilerne, det blev kun til sølle 51 personbil indregistreringer. Hvilket endda var lavere end de kun 61 indregistrerede personbiler på el i januar. Februar blev derfor endnu en måned hvor elbilernes markedsandel ikke engang kunne opnå 0,5%. Februar endte helt nede på 0,375%, hvilket dog betød at vi overgik februar 2014 (0,298%, 44 indregistreringer) med nød og næppe..

Som De Danske Bilimportører beskriver det:
Elbiler: salget af elbiler i de første to måneder af 2015 lå ca. 25% under niveauet for den samme periode året før, og set i forhold til sidste kvartal 2014 er der dog tale om et markant fald. Det er et fald, som i høj grad skyldes, at specielt den sidste del af ’14 var præget af et højt salg og specielt relateret til nogle enkelte store handler.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)

Hvor det en stor del af 2014 var Nissan LEAF og Tesla Model S, der kæmpede om 1. og 2. pladsen. Er Model S stadig stærkt på 1. pladsen hvorimod Nissan LEAF er blevet skubbet helt ned til en 7. plads i 2015. I3 indtager 6. pladsen og har udover sine 7 indregistrerede elbiler også indregistreret 11 REx i februar 2015. 2. plads er ligesom i sidstemåned gået til Renault ZOE som med sine 16 stk. stod for 14,3% af indregistreringerne i januar og februar tilsammen.

I februar er der igen indregistreret nogle Nissan e-NV200 under personbiler, denne gang blev det til 11. stk. formegentlig af typen minibus med 5 sæder. Samlet set blev det Tesla der løb med 1.pladsen i februar med 17 registreringer. og ligger nu med et godt forspring på samlet 39 stk. i 2015 ned til ZOE's 16 stk.

Herunder kan man se hvordan indregistreringerne i % ellers var fordelt for elbilerne, i februar 2015.
Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)


Herunder kan man se hvordan indregistreringerne i % ellers var fordelt for elbilerne, januar til februar 2015.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)


Med dette markante fald som ikke fik rejst sig i februar, ligger markedsandelen på 1% for personbiler på el, nu længere ude i horisonten. Men tendensen viser dog stadig en stigning så der er indtil videre ingen grund til bekymring.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)


Hvordan kommer fremtiden til at se ud for elbilen? Intet er sikkert med så store udsving i indregistreringerne, men lad os dog stadig håbe på en lys fremtid for bilerne med det alternative fremdriftsmiddel.


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

4 kommentarer:

 1. http://poi.gpsforalle.dk/index.php?mf=vw&gid=22&cid=1574#name_cat_22_1574

  Hej Igen
  Savnede POI med ladestandere så har lavet dem selv herinde. De kan hentes hjem til stort set alle navigationer, også VW Discover Pro som jeg har i E-Golfen
  Den ene er alle lynlader med CCS EU stik i DK og den anden er Meneske 2 stik i Skandinavien, Kan velogså lave til Type-1 og CHAdeMO hvis du vil have det til din blok?

  Mvh
  Carsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carsten

   Jeg kan se at du allerede nu også har oprettet kortet med CHAdeMO og type 1 ligeledes, super fint arbejde.

   http://poi.gpsforalle.dk/index.php?mf=vw&gid=22&ec=22#name_grp_22

   Det kan dog være lidt svært at se om det er et CHAdeMO stik eller type-1 stik der er under hver punkt, håber ikke det giver forvirring, men det giver da et rigtigt fint overblik over mulighederne for f.eks. LEAF :-)


   Mange Grønne Hilsner

   Kasper Beck

   Slet
 2. Laver en for hvert ladestik med hvert sit ikon. Det burde gøre det nemmere. Tager noget tid at sætte det op... Får vi ikke snart noget nyt fra dig? ;o) Jeg var i Tyskland i Golfen, en ladning på Fyn hver vej og lidt forsigtig højre fod var nok. Eon havde gratis ladning i påsken på deres motorvej CCS lader så ud og hjem kostede 80 kr. Stærk modvind ud gav et snit på 15,6 og hjem i medvind gav et snit på 14,2 med 100 km/t på motorvej, men med så lidt motorvej som muligt. CC

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt det gik godt på langturen ekstra rart når det også vat billigt. Jo der skal nok snart komme noget fra mig, har dog haft utroligt travlt de seneste måneder, men der er inden længe lidt mere tid til bloggen :-)

   Slet