torsdag den 5. februar 2015

Indregistreringer af elbiler - Januar 2015

Med nogle meget positive tendenser i slutningen af 2014, så januar 2015 elbil indregistreringerne ret blegnende ud i forhold til med kun 61 indregistrerede personbiler på el, kom de ikke engang op på en markedsandel på 0,5%. Men endte helt nede på 0,381%, hvilket vi skal tilbage til februar 2014 (0,298%, 43 indregistreringer) for at komme under dette lavpunkt.

Som De Danske Bilimportører beskriver det:

Markant fald i antallet af elbilerElbilerne oplevede et rekordår i 2014 med en tredobling af salget, men januar starter stille med blot 61 solgte biler, hvilket - mod sidste års 109 og et gennemsnit i 2014 på ca. 125 biler pr. måned - er lavt. Tendensen er dog fortsat klar, andelen af luksusbiler er høj blandt elbilerne, således kan 36% af januar salget betegnes som luksusbiler. Vi mener, at det er for tidligt at sige noget om tendensen baseret på blot en enkelt måned og specielt oven på et rekordår som 2014, udtaler Gunni Mikkelsen, direktør i De Danske Bilimportører, men understreger samtidig, at hele afgiftsproblematikken må tænkes ind, ikke blot en fritagelse for afgifterne for elbiler som i dag, men en samlet løsning for alle biler.
BilafgifterneDe Danske Bilimportører efterspørger en ændring af bilafgifterne i Danmark. En ændring væk fra beskatning af værdien af bilen og med fokus på bilens tekniske egenskaber i form af dens påvirkning af miljøet samt sikkerheden for alle trafikanter. En sådan ændring vil fremme flere moderne miljørigtige teknologier som hybridbiler, plug-in hybridbiler og biler på natur- og biogas og vil endvidere sikre, at de danske billister i højere grad vil vælge moderne avanceret sikkerhedsudstyr til bilerne – udstyr, der vil være til glæde for alle trafikanter, ikke kun billisterne, og dermed for hele samfundet, siger Gunni Mikkelsen.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)
Hvor det en stor del af 2014 var Nissan LEAF og Tesla Model S, der kæmpede om 1. og 2. pladsen. Er Nissan LEAF istedet blevet skubbet ned til en delt 5. plads sammen med BMW i3. I3 har dog udover de 4 indregistrerede elbiler også indregistreret 5 i REx modellen. hvilket må konkluderes at LEAF nok er nærmest 6. pladsen. Den flotte 2. plads er istedet gået til Renault ZOE som med sine 11 stk. stod for 18% af indregistreringerne.

Igen i januar har der sneget sig en Nissan e-NV200 ind under personbiler, denne er formegentlig en minibus. Samlet set blev det Tesla der løb med 1.pladsen januar med 22 registreringer.

Herunder kan man se hvordan indregistreringerne i % ellers var fordelt for elbilerne, i januar.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)

Dog med dette markante fald ligger markedsandelen for personbiler på el, stadig på en stigende tendens linie, og med det flotte resultat i slutningen af 2014, ligger delmålet med en markedsandel på over 1% ikke langt ude i horisonten.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)
Dette lave antal indregistreringer af elbiler, er dette et tegn på usikkerheden der kommer af at politikerne ikke kan bestemme sig for hvordan fremtiden for elbilerne skal være? Her tænker jeg som tidligere nævnt registreringsafgifterne. Eller er dette bare en sløv start på året, som nok skal udjævne sig hen over året. Det vil kun tiden vise.


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar