mandag den 5. januar 2015

Indregistreringer af elbiler - December 2014 (Året der gik)

Så er tallene for indregistreringer i Danmark for hele 2014 på plads, og elbilerne har igen nået nye højder. Selvom de samlede personbil indregistreringer havde en let stigning, så havde personbilerne på el en så pæn stigning, at andelen af elbiler for december nået en ny rekord på hele 2,15%. Der blev nemlig indregistreret 332 personbiler på el i denne måned, mod et samlet antal personbil indregistreringer på 15.415. Dette høje indregistreringstal betød også at der de seneste 6 måneder var 90.202 personbiler, hvor de 968 var rene elbiler, dette betød de udgjorde 1,07%. Ser vi på hele 2014, lå indregistreringerne på 1587 personbiler på el, hvilket betød at de udgjorde 0,84% af den samlede mængde af personbiler.

(Data er fra De Danske Bilimportører)
Igen i december var det Nissan LEAF og Tesla Model S, der indtog 1. og 2. pladsen, og endda kun med 3 personbiler i forskel. 3. pladsen Volkswagen e-up! og 4. pladsen Renault ZOE, kunne ikke helt følge med fortroppen, men havde også hver især rigtigt flotte antal i december, så flot at disse fire modeller tilsammen stod for 93,4% af markedet for personbiler på el. Det betød at der kun var 6,6% markedsandel tilbage til de sidste seks modeller der også havde indregistreringer i denne måned.

Der var endda en joker i december jeg ikke lige havde set komme, det var Smart Electric Drive, som registrerede 6 ud af årets 7 i denne måned.

BMW følger stadig stille og roligt med, det betyder at der i december blev registreret yderligere 6 BMW i3, samtidig med at der blev indregistret 7 med REX motor. Samlet blev det til 138 BMW i3 i 2014, hvor de 62 var uden og 76 med REX. Dette viser stadig at der er mange der har vurderet at rækkevidden passer til deres behov.

Igen i december har der sneget sig to Nissan e-NV200 ind under personbiler, disse er formegentlig minibusser. Den ene var dog registreret som en dieselbil, så om det betød det var en NV200 eller e-NV200 ved jeg ikke. Dette var dog ikke den eneste e-NV200 i december, der var også indregistreret yderligere 2 e-NV200 varebiler, men disse er ikke talt med under personbiler, ligesom de andre elektriske varebiler ikke er talt med.

Samlet set blev det Nissan LEAF der løb med 1.pladsen igen i 2014 med 577 registreringer, og Tesla Model S på en stærk 2. plads med 460 elbiler. LEAF blev med sine 577 elbiler, nummer 78 på listen over de personbiler med flest indregistreringer i 2014 endda med et bedre antal, end personbiler som Volvo V40 (498 indreg.), Nissan Juke (569 indreg.) og Citroën DS3 (393 indreg.).

Herunder kan man se hvordan indregistreringerne i % ellers var fordelt for elbilerne, i december.

(Data er fra De Danske Bilimportører)

Herunder kan man se hvordan andelene fordelte sig i %, og hvor dominerende LEAF, Model S, e-up! og ZOE er for markedet for elbiler, for 2014.

(Data er fra De Danske Bilimportører)

Markedsandelen af personbiler på el, viser stadig en stigende tendens , og med de fem seneste måneder over 0,8%, ligger elbilerne på en rigtig flot kurs, mod det næste delmål på en markedsandel på over 1%. henover en 12 måneders periode.

(Data er fra De Danske Bilimportører)

Ser man på indregistreringerne i 2014 forhold til 2013, kan man se de 3 mest indregistrerede personbiler på el i 2013, har haft en stigning i forhold til 2014, der er ligeledes kommet flere nye modeller til i løbet af 2014, hvilket også har hjulpet på registreringerne. Samlet set blev det til en stigning på 197% i 2014 i forhold til 2013.

(Data er fra De Danske Bilimportører)
Endnu en flot måned for elbilerne, og endda utroligt flot med det opnåede delmål, med en markedsandel for rene elbiler på over 1% henover en 6 måneders periode.






Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

3 kommentarer:

  1. Der er ingen B-klasse ED indregistreret i DK. Det første eksemplar er faktisk slet ikke ankommet til DK endnu, men ankommer ultimo denne måned. Der er til gengæld indregistreret ca. det samme antal B-klasse biler på Gas. Måske der en sammenhæng der, men de er ikke med el-drift, som det fremgår her.

    SvarSlet
    Svar
    1. Super jeg får det lige rettet, som i kunne læse syntes jeg også det lød mærkeligt, de danske bilimportørerne skriver 340 elbiler i Excel-filen under pressemeddeleser, så derfor min fejlantagelse, jeg retter det hurtigst muligt :-)

      Slet
    2. Så er der blevet rettet i det, jeg mangler bare lige at få opdateret diagrammerne, det bliver nok først i morgen aften :-) Tak for jeres feedback :-)

      Slet