torsdag den 8. januar 2015

Hvordan så elforbruget ud i 2014

Som en opdatering til 2 år med vores elbil, har jeg også fået opdateret diagrammet over vores elforbrug i husstanden, fra blog-indlægget "hvor meget stiger elregningen når man kører elbil?"

Der skal jo stadig tages højde for at elforbruget er noget der er helt individuelt. Men at jeg da alligevel vil vise hvordan tingene har set ud for os.

Jeg har derfor lavet et lille skema over vores elforbrug hjemme ved os, som løber fra november 2011, som er godt et år før vi fik elbil (og før vi fik vores datter), og så frem til idag.

Skemaet er udarbejdet således at man nemt kan sammenligne det månedlige el-forbrug år for år.


Jeg har ligeledes indsat linjer der definerer gennemsnits-forbruget for før og efter vi fik elbil på skemaet de lilla prikker som f'ør elbil, og de orange prikker er gennemsnittet for da vi var med i insero's elbilsprojekt og efter eget køb af elbil

Tjek gerne nogle af de første indlæg ud på denne blog for at se hvordan vi syntes om at være med i insero's elbils projekt.

Som man kan se i skemaet har forbruget i 2013 været højere end 2014, men vi har kørt omkring de samme antal kilometer, vi er bare blevet bedre til at finde steder at oplade når vi holder parkeret "ude i byen", og de fleste gange ganske gratis. For det er heller ikke på grund af at vi har brugt hurtigladere mere i år, deres forbrug er også dalet.

Men stadig med det taget i betragtning så er vores elforbrug steget til omkring det dobbelte, eller i tal en stigning på omkring 200 kWh om måneden, altså omkring 440 kr. mere om måneden end før vi begyndte at køre elbil.

NRGi, som vi køber vores strøm hos, laver også en form for benchmark af forbruget, sammenlignet med alle de andre boliger.

Som man kan se så lå vores benchmark på A i 2012, hvilket betød vores elforbrug var meget lavt i forhold til gennemsnittet. og det var endda hvor 3 af månederne var i elbil.

Billede: nrgi.dk/mitnrgi/

Vores første år med elbil så derefter således ud, altså i 2013 steg vores benchmark til E, og vi kom derved op på et elforbrug lige over gennemsnittet.

Billede: nrgi.dk/mitnrgi/

I mit indlæg "hvor meget stiger elregningen når man kører elbil?" gættede jeg på at vi ville ramme en benchmark i 2014 på D, da vi jo er en husstand på 3 personer.

Billede: nrgi.dk/mitnrgi/

Vi ramte dog istedet en benchmark på A, så vi ligger i den ende af kunder med 3 personers parcel- eller rækkehus der bruger mindst strøm. Det skal dog siges at hvis vi blev betegnet som en 2 personers familie i parcel- eller rækkehus var vi endt på D ved det samme strømforbrug.

Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

2 kommentarer:

 1. Hej igen

  Hvor(dan) finder du gratis opladning? Kikker man via Clever er meget få gratis, og så altid kun 3,7 KW ladning.
  Min Vw er blevet nogle uger forsinket, men ladeboks osv er sat op og klar ;o)
  CC

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tidligere søgt på nettet og i vores område er der f.eks. standere fra NRGI, som kan ses her:

   http://www.nrgi.dk/om/vaerd-at-vide/praktisk-information/kort-over-ladestandere/

   men da kortet ikke opdateres mere er der nogle af standerne der allerede er nedtaget :-/

   Du kan også bruge disse standere gratis:

   http://www.opladning.nu/

   Men både NRGi´s og TRE-FOR´s standere er med de blå 16A - 230V CEE stik, så du skal lige have dig et mellemled til dit eventuelle "mormor"-kabel :-)

   Mange Grønne Hilsner

   Kasper Beck

   Slet