onsdag den 6. maj 2015

Indregistreringer af elbiler - April 2015

Så kom april måned også med i statistikken, det blev ikke ligefrem en måned der satte rekord, men
den trak heller ikke sådan rigtigt ned. Men marts lå jo også med rekordhøje tal så den var nu også svær at komme efter. Udfra at indregistreringerne af personbiler generelt også havde et fald i forhold til marts, tog elbilerne med sine 145 indregistreringer alligevel en andel på 0,86%. Heldigvis blev det flot tæt på de 1% som vi stadig stiler efter, men med sådan nogle tal bliver det ikke i nærmeste fremtid elbilerne kommer til at dominere personbilmarkedet.

Grundet det flotte resultat i marts trak april måned ikke gennemsnittet for 2015 ned under 1%. Men det faldt dog fra et gennemsnit på 1,12% i marts til 1,06% i april. Samtidig er målet på en procent markedsandel målt over 12 måneder også kommet tættere på. Dette skyldes at april 15' andelen på 0,86% var større end april 14' andelen. Dette giver nu en markedsandel på 0,98%, for elbilerne ud af det samlede personbilmarked, målt over de seneste 12 måneder.

Som De Danske Bilimportører beskriver det:
Elbiler: salget varierer betydeligt med salg til flåder, således endte april på 145 enheder, et fald på 60% i forhold til den absolutte rekord i sidste måned. Alligevel er salget i de første fire måneder af i år mere end 60% over den samme periode sidste år. Salget er fortsat domineret af større biler og luksus biler, medens salget af elbiler i de klasser hvor danskerne generelt købers flest biler lader vente på sig.

April 2015

Sådan her blev indregistreringerne for april måned. Hvilket blev til en lille stigning på 21% i forhold til april 14'. Imens andelen af elbiler kun steg med 18% på grund af en lille stigning i det samlede antal af indregistrerede personbiler.

Analyse & Skema: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)

Tesla Model S, kom igen ind på en flot førsteplads, med 53 indregistreringer. Andenpladsen gik igen i april til Nissan e-NV200 med 36 styk, samt 30 styk fra stor varebilsklassen (tilsammen 66 styk). De sidste 30 er dog ikke er med i denne statistik, da jeg primært fokuserer på personbilerne. Tredjepladsen gik denne gang til Renault ZOE, som fik indregistreret 15 styk, mod kun 4 styk i april året før.

Herunder i diagrammet kan man lidt mere visuelt se hvordan indregistreringerne for elbiler var fordelt i %.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)Januar - April 2015

Ser vi nu på 2015 fra januar til og med april, ligger andelen af elbiler stadig over 1%, hvilket er 62% over samme periode sidste år, dette er igen grundet de flotte tal fra marts 15'.

Analyse & Skema: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)

Som man også kan se er det også her stadig Tesla Model S der ligger stærkt på førstepladsen med 39% af markedet. Tesla Model S ligger nu med 85 styk over Nissan e-NV200 på andenpladsen. Og endda med hele 182 styk i forspring til Nissan LEAF der stadig ligger på tredjepladsen.

Herunder kan man se hvordan indregistreringerne i % ellers var fordelt for elbilerne, januar til april 2015.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)


Januar 2010 - April 2015

Som man ser det herunder, så har det været meget svingende med indregistreringerne det sidste halve års tid. Men man kan se at også selvom april lød som en lav andel med sine 0,86%, så ligger den dog stadig over størstedelen af månederne i 2014. Det ser nu alligevel ud til at kunne blive et godt år for elbilen.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)


Sætter man nu tallene op som 12 måneders perioder. eks. 1 betyder apr-15 i skemaet perioden fra maj-14 til apr-15, eks. 2 betyder jul-14 i skemaet perioden aug-13 til jul-14. Dette giver en lidt blødere kurve, hvilket også giver et bedre bud på om elbilen er i fremgang eller ej. Som man kan se har april måned rykket os endnu tættere på gennemsnittet på 1%, nærmere bestemt en andel på 0,98% over en 12 måneders periode, selvom april måned lå under 1%.

Analyse & Diagram: Elbilisten (Data er fra De Danske Bilimportører)

Stadig er der intet der er sikkert med så store udsving i indregistreringerne. Men lad os dog håbe på at det ekstra år regeringen nu har tillagt den gratis registreringsafgift for elbiler, giver regeringen tid nok til at revurdere hvordan hele registreringsafgiftsystemet skal strikkes sammen.


Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar