lørdag den 29. marts 2014

Risikerer man at få stød, når man kører elbil i regnvejr

Er der noget om snakken? Vand er i sin grundform ikke elektrisk ledende, men da vand er ekstremt let at opløse andre stoffer i som forskellige salte, har vand ofte let ved at lede elektricitet. Det er nok også derfor der kan henledes hen til spørgsmålet omkring, at når en elbil kører i vand, om vandet så bliver strømførende.

For at modbevise er der her en video fra Nikki Gordon-Bloomfield, der kører sin LEAF igennem en oversvømmet vej i England.
Hvis man ikke syntes vandet var særligt dybt der, eller nåede særligt højt op af bilens kanter, er der også lige en video her fra en af Nissan's egne vand tests.Der er som man kan se ikke nogen overhængende fare ved at køre en elbil i vand, men som så meget andet elektrisk udstyr, vil det være en god idé at få gennemgået de elektriske samlinger efter vandet har været så langt op over som i Nissan's test, da vand jo kan ødelægge hvis der skulle have været en samling der ikke var helt tæt.

Men i modsætning til en benzin eller dieselbil så er der ikke noget luftindtag til motoren, og der er derfor også mindre sandsynlighed for at motoren sætter ud mens man forcerer vandhullet.

Elbilen er faktisk så nem at producere til formålet, på grund af dens uafhængighed af luftindtag, at den første "undervandsbil" også er/var en elbil, se f.eks. Squba Rinspeed, i denne video.Så jeg tror ikke på der skulle være nogen fare på færde, ved at sidde i en elbil i regnvejr :-)

Se også andre af de (elbil-relaterede) ofte stillede spørgsmål jeg har prøvet at besvare under F.A.Q - siden ovenover.

Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar