søndag den 10. november 2013

Godt og blandet (indlæg nr. 100)

Så blev det tid til opdatering nr. 100, samtidig med at jeg også netop lige har rundet 10.000 danske visninger. I den anledning ville jeg lige komme med en del af de småting jeg ikke har villet skrive længere indlæg om tidligere, men som dog er blevet samlet sammen til en lille godt og blandet bunke.
1. Som noget af det nyeste så kommer BMW i3 til Danmark til foråret. Men som der nok er flere der ikke har været opmærksomme på, så blev den første BMW i3 i Danmark allerede indregistreret her i oktober, men om det er en forhandler, eller en privat der har importeret en, eller måske bare en fejl, ved jeg dog ikke.

Se det selv på www.bilimp.dk2. Jeg har nok også været en lille smule fraværende på det sidste, fordi jeg som "måske" mange andre også har fået spillet en del GTA V. Men også i dette spil har elbilen fået en fin plads på listen over biler, det er nemlig bilen Tesla Roadster "Coil Voltic" som er den bil i spillet med det bedste optræk, se f.eks. youtube videoen GTA V - Fastest Car.

GTA V - Coil Voltic     Foto: www.ign.com

3. Nu når dette er indlæg nummer 100, så betyder det også det bliver sværere og sværere for jer læsere at finde rundt i mine gamle indlæg, og det er jeg ved at se om jeg kan gøre noget ved. Jeg har jo startet siden for at man både som elbil entusiast og som "nybegynder" vil kunne få noget ud af min side.
Det jeg tænker er at jeg får lavet en F.A.Q. side øverst, altså ofte stillede spørgsmål. og derunder vil jeg så svare med henvisninger til mine gamle indlæg, og derved få dem kategoriseret på den måde.


4. Jeg har også fået opdateret listen over danske anmeldelser af elbiler, og der kommer flere til løbende. Jeg vil dog først senere få opdateret mit skema over ladestandere i Danmark, nu da e.On er ved at være med efter opkøbet af Better Place standerne, men jeg skal lige have det helt klar.


Husk også at tjekke min facebook side ud, her smider jeg løbende anmeldelser og arrangementer ud om elbiler. www.facebook.com/elbilisten og giv den gerne et "like" med i købet.
Mange Grønne Hilsner

Kasper Beck

4 kommentarer:

 1. Der foregår en del hetz mod elbiler i bla ugeavisen Ingeniøren, hvor man i en aktuel artikel om en brintbil fra Tuota, direkt håner elbilsejere!!!. Det går på at brintbilen er bedre. Man "glemmer" at elbilen er 2-3 gange mere energieffektiv og derfor altid bedst til de opgaver den kan løse. Det to teknikker supplere hinanden, men i pressen ser det ud til at brintbiler er bedre. En anden ting er at man afgiftfritaget mikrobiler for at øge benzin økonomi. Det har sat en kæp i hjulet for udbredelsen af elbil, da det er samme kundesegment det drejer sig om. Der mangler nogle der kan gå til pressen og give lidt modspil til den negative omtale elbiler har fået, ellers tror jeg ikke elbiler bliver særligt udbredte....jeg bidrage gerne selv, men det er svært alene, så jeg tænkte om vi kunne gå sammen med noget modspil????

  Peter

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Peter

   Det er dejligt med nogle medmennesker derude der gerne vil elbil det godt! Men jeg må desværre sige at jeg er fuldt optaget i forvejen. Men hvis der var nogle der skulle kæmpe vores sag for flere elbiler, så burde det vel være www.danskelbilkomite.dk - fdel.dk - eller www.danskelbilalliance.dk

   Jeg er selv af den overbevisning at vi som enkeltpersoner godt kan arbejde som græsrodsbevægelser, at vi kan arbejde lidt sideløbende. Jeg har selv startet denne blog op fordi jeg mener at folk lettere skal kunne komme til de rigtige (faktuelle) informationer, både positive og negative, (også selvom jeg mange gange har ja-hatten på). Og ved at samle informationerne mere, så gør det at folk kan danne deres egne meninger og se lidt udover det journalisterne skriver.

   Man kan ikke presse folk til at kunne lide elbiler, de skal informeres og selv kunne se at det er en god idé.

   Tag foreksempel John Kotter (http://da.wikipedia.org/wiki/John_Kotter) han fortæller om hvordan man kan indføre ændringer, som folk ikke er villige til på stående fod. Og nej desværre anser jeg ikke mig selv som indflydelsesrig.
   Men henviser igen til dansk elbil komite, fdel, dansk elbil alliance og regeringen til at være den/de styrende koalitioner. Vi derimod bør være dem der skaber forståelse for behovet for forandring, ved også at fortælle dem omkring os, om hvor glade vi selv er for de valg vi har truffet.

   Håber det gav lidt mening. Men jeg vil stadig sige hvis du orker at slås, så må du da også gerne det, ovre på ingeniøren eller lignende, men jeg syntes ikke helt det er det værd.

   Mange Grønne Hilsner

   Kasper Beck

   Slet
 2. Hej igen
  Jo det giver fint mening og denne blok er også super!! Men jeg er nok påvirket af min ungdoms kamp for vindmøllerne for 35 år siden. Her var mølleejerne vigtige som modspil mod en stor modstand mod vindmøller....I dag kører vi rundt i vores elbiler og hygger os med det, og overlader de store linjer til etablerede og forhandler-styrede organer og jeg synes faktisk ikke de klare det særligt godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, vi kan godt blive enige om at forhandlerne af elbiler ikke klare det lige så godt, som de kunne have gjort. Salgstallene for sidste år 2012, er bedre end det ser ud til at 2013 vil slutte på, men jeg tror at Better Place's konkurs har haft stor indflydelse på tallene her i 2013. Samtidig kan vi også godt blive enige om at politikerne virker som om de kun har det hele i munden, og det er også ærgerligt!

   Men jeg er sikker på at at elbilerne har en fremtid (også i Danmark), for den største udbyder af strøm til elbiler i Danmark, er ejet at størstedelen af de danske elselskaber. Og jeg tror de er meget villige til at vi skal til at bruge noget mere strøm. Jeg syntes da også de er på banen ved forskellige arrangementer. Men jeg tror ikke at salget af elbiler kommer til at boome lige foreløbig, slet ikke uden politikernes hjælp.

   Slet